Foto Galerija

Profesionalna škola šminke Kulture ljepote u potpunostije prilagođena potrebama polaznika, nakon čijeg pohađanja postaju potpuno spremni za svijet profesionalne šminke i industrije ljepote.

Škola - osnovni nivo

Škola je namjenjena osobama koje žele naučiti sve osnove šminkanja, te poslije obuke mogu raditi u beauty salonima (mladenke, maturantice...). Polaznici na kraju školovanja dobijaju certifikat Kulture ljepote o završenoj školi za profesionalnog šminkera kao i portfolio sa svojim radovima.

Škola - napredni nivo

Škola je namijenjena prevashodno osobama koje žele postati profesionalni šminkeri i bazirana je na korektivnoj šminci. Svaki polaznik ima jednog predavača, profesionalnog šminkera sa kojim radi, a osim nastave polaznici imaju priliku prisustvovati snimanju editorijala i profesionalnih modnih i art fotografija te raznim snimanjima.

Predavačica je renomirana bh. profesionalna šminkerica Nermine Ibrulj. Polaznici na kraju školovanja dobijaju certifikat Kulture ljepote o završenoj školi za profesionalnog šminkera kao i portfolio sa svojim radovima. Škola traje oko tri mjeseca i duže ovisno o potrebama polaznika da savlada sve potrebne tehnike šminkanja da bi nakon toga samostalno mogao raditi posao šminkera. 

Nauči se šminkati!

Profesionalna škola Kulture ljepote također je namijenjena i damama koje žele naučiti kako našminkati sebe na najbolji, najadekvatniji i najbrži način. Zainteresirane dame sa predavačimaza kratko vrijeme mogu naučiti kako uz pomoć korektivne šminke mogu dobiti najbolju verziju svoga lica. Predavači način šminkanja, izbor boja i broj časova prilagođavaju godinama, stilu i senzibilitetu svake polazniceprofesionalne škole Kulture ljepote.

Scenska maska

Kultura ljepote pruža mogućnost napredne obuke za maskere, koja je namijenjena polaznicima koji su završili obuku za profesionalnog šminkera i žele naučiti više ili žele profesiju razvijati u prvacu pozorišta ili filma. Program napredne obuke za scenskog-maskera podrazumijeva: uvod u filmsku masku, epohu na filmu, filmsku šminku, karakternu šminku, postarivanje, specijalne efekte, rane, ožiljke, opekotine, izlivanje, vajanje i pravljenje maski od silikona. Trajanje napredne obuke je oko tri mjeseca. U dogovoru sa predavačem polaznici mogu naučiti sve o vlasuljarstvu, frizurama kroz vremenske epohe i dr. tehnike.

Predavačica Kulture ljepote je i Jasmina Hadžić – Ajanović, scenska maskerka sa 18 godina radnog staža. Jasmina radi u Kamernom teatru 55, učenica je Halida Redžebašića, a osim primarne ljubavi prema pozorištu asistirala je maskeru na filmu “Grbavica” , te radila masku za film “Nafaka” i nove “Nadrealiste”. Pored respektabilnog iskustva u pravljenju različitih vrsta maski, Jasminka ima dugogodišnje iskustvo u izradi perika, brada, umetaka, pletenica i drugih vlasulja.